ECS D6VAA, Pentium 3 1.4, Lin Lin 370 Tualatin Converter?

Batch codes, RAM specs, BIOS settings, etc..
onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

ECS D6VAA, Pentium 3 1.4, Lin Lin 370 Tualatin Converter?

Post by onelegdis » Thu Sep 25, 2003 6:31 am

Just got hold of a P3 1.4S. I want to try it out on my D6VAA first and then play around with it on the BP6. Does the Lin Lin adaptor support P3 Tualatins or just Celerons Tualatins? Is there a difference with the pin outs/voltages etc?
Image
Image

Derek
Site Admin
Posts: 2480
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Thu Sep 25, 2003 9:03 pm

There is no diff., so it should work.
-Derek

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 7:26 am

I thought so, just needed to hear it from someone else :D . I just dont want to blow this P3 up :whoops:
Ill let you know how it goes :cheers:
Image
Image

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 8:36 am

I love it when a plan comes together :lol: Success, 1.4 P3s (single)with adapter, up and running. Removed jumper B8+B9 on the Lin Lin (stupid name) to give me 133 FSB and bingo. Now to get it to run dual. Need another P3 and adapter.
Ill try and post some pictures this weekend after some stress testing.
:bounce: :bounce: :bounce: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bounce: :bounce: :bounce:
Image
Image

Derek
Site Admin
Posts: 2480
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Fri Sep 26, 2003 8:44 am

onelegdis wrote:I love it when a plan comes together :lol: Success, 1.4 P3s (single)with adapter, up and running. Removed jumper B8+B9 on the Lin Lin (stupid name) to give me 133 FSB and bingo. Now to get it to run dual. Need another P3 and adapter.
Ill try and post some pictures this weekend after some stress testing.
:bounce: :bounce: :bounce: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bananadance: :bounce: :bounce: :bounce:
Sweet!! :bananadance:

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Fri Sep 26, 2003 9:40 am

How much are the cpus and adapters costing you?

If you can get them to run dual in the D6VAA I may do the same. My P3 700's are getting a little slow, even though they are running at 8**Mhz (cant remember the speed exactly).

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 11:19 am

24seven wrote:How much are the cpus and adapters costing you?

If you can get them to run dual in the D6VAA I may do the same. My P3 700's are getting a little slow, even though they are running at 8**Mhz (cant remember the speed exactly).
Hi 24seven, got the P3 for £85 and the adapter for £10. Both on Ebay. I might be interested in selling the two P3 1Gig Coppermines i pulled from the D6VAA if your interested, but i want to see how stable the 1.4s is first.
Image
Image

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Fri Sep 26, 2003 11:48 am

Yeah I would be very intrested if they are for a reasonable price, so yeah, please keep me informed.

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 2:29 pm

Image
Image
Image

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 9:00 pm

Image
Image
Image

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Fri Sep 26, 2003 9:04 pm

Image
Image
Image

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Sat Sep 27, 2003 8:14 pm

SWEET!!! :banana:
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

hyperspace
Board Admin
Posts: 1394
Joined: Wed Jul 24, 2002 7:39 am
Location: Lincoln, NE USA
Contact:

Post by hyperspace » Sun Sep 28, 2003 8:22 am

Will be interesting to see if a second processor/adapter will work in dual mode. :tap:
Quantum WormHole

Image
lost in hypertime...

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Sun Sep 28, 2003 4:05 pm

i wanna do a dual p3 mod on my second bp6 as soon as i get caps for it
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Wed Oct 01, 2003 8:20 am

Image

Stable at 1533 with 146 FSB :D . Ran Sandra burn in 50 times and been playing MOHAA Breakthrough for two days! Locks up if i go any higher, so i might pull some pci cards out to see if there holding me back.
Image
Image

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Sat Oct 04, 2003 10:59 am

pci cards prevent overclocking?

dude...
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Sun Oct 05, 2003 4:26 pm

OK, slight problem........it decided to reboot on friday and then would'nt post!!!!.......thought id fried the CPU! Pulled all the cards and drives and still no post! Put a P3 Coppermine back in and still jack s**t....what the F***......Pulled the memory and stuck 256mb from the BP6 in there and.......post...bingo. Say good bye to 2 sticks of Crucial 256mb PC133 :( Looks like that 160mhz FSB done some serious damage! Need to track down some Mushkin 150!
Image
Image

Derek
Site Admin
Posts: 2480
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Sun Oct 05, 2003 4:30 pm

onelegdis wrote:OK, slight problem........it decided to reboot on friday and then would'nt post!!!!.......thought id fried the CPU! Pulled all the cards and drives and still no post! Put a P3 Coppermine back in and still jack s**t....what the F***......Pulled the memory and stuck 256mb from the BP6 in there and.......post...bingo. Say good bye to 2 sticks of Crucial 256mb PC133 :( Looks like that 160mhz FSB done some serious damage! Need to track down some Mushkin 150!
Ouch! Did the sticks have heatsinks on them?

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Sun Oct 05, 2003 4:34 pm

Dude... mine did the same yesturday morning!!! DV6AA as well, but unlike yours it was the Board and not the RAM!

Little annoyed!!

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Sun Oct 05, 2003 5:05 pm

Derek...No, never needed it with Crucial before..no way of monitoring the temp anyway...may be a future project for BP6.com!!!!!!!!!

24seven...how do you know its the board! :shock: ....We now have a user group of 2!!!!!!! :P I might be able to help......give me some info?
Image
Image

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Sun Oct 05, 2003 6:10 pm

erm.. info.. every thing from the board works in another board...! explain that heh

I was in windows... and it just crashed and then just wouldnt post
just did nothing..became the first dual cpu paper weight.

onelegdis
Posts: 274
Joined: Thu Jul 25, 2002 6:52 pm
Location: London UK

Post by onelegdis » Sun Oct 05, 2003 6:23 pm

Any bulging/leaking caps!!!!..........what were you doing when it blew? :(
Image
Image

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Mon Oct 06, 2003 3:52 am

Erm yeah there are 2 on VRM that are bulging and leaking a very small amount. I was just opening IE and it died!

Derek
Site Admin
Posts: 2480
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Mon Oct 06, 2003 8:42 am

24seven wrote:Erm yeah there are 2 on VRM that are bulging and leaking a very small amount. I was just opening IE and it died!
IE killed your machine!

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Tue Oct 07, 2003 12:15 am

SUE MICROSOFT!!!!
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest