Building the team a seti farm.

Team Stats :: http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_di ... amid=30229

Moderator: HAL6000

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Wed Nov 19, 2003 6:15 pm

yeah thats a good plan, as then we can watch it work its way up the stats.

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Thu Nov 20, 2003 3:04 am

well i was gonna run it under mine until they implement BOINC

then i'd goto something like the BP6 farm or soemthing
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Thu Nov 20, 2003 3:10 am

i think what im gonna do is get a couple more ECS K7s5a mobo's and get either some durons or some cheaper athlons and go that route unless i am donated a bp6 with celerons on it.

bp6's are expensive on ebay and i could get a duron system that'd pump out 2-3x as many wu's as a bp6.

i'd love to have some bp6's in the stack but since i am selling my second mobo to a friend who wants to get into SMP. i figurered i sell hi mthe board for $20 (it needs almost all caps replaced) and direct him in the best speed setup

with work being like it is.. the stack will take time to build... but it will get there i got video cards, HDD's and now all i need is to spend about $100 per mobo+cpu for some k7s5a's with duron 1.6ghz cous




what do yall think?
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Thu Nov 20, 2003 5:50 am

kuun wrote:well i was gonna run it under mine until they implement BOINC

then i'd goto something like the BP6 farm or soemthing
Yeah that sounds ok to me... makes sence.

uallas5
Posts: 26
Joined: Mon Aug 05, 2002 10:09 am
Location: Watertown, MA

Post by uallas5 » Sun Nov 23, 2003 11:09 pm

kuun wrote:ok uallas5

it was you :P

please put a name in or on the box somewhere wo i know who it's from.. so i know who to notify that i recieved the stuff
Sry Kuun, I thought I had said that in the email I sent you with the tracking number. I guess i miss counted the drives too.
"I Know Good From Bad and Where to Get the Refill" - Mr. Harding.

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Mon Nov 24, 2003 12:46 am

it's cool

i didn't get an email from you though...

thats what surprised me when i got a box of hardware.. i kinda figured it was you but i wasn't 100% sure

Kuun
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

HAL6000
SETI Guru
Posts: 246
Joined: Wed Jul 24, 2002 7:11 pm
Location: Bloomfield, NJ U.S.A.
Contact:

Post by HAL6000 » Mon Nov 24, 2003 1:08 am

Derek wrote:I suggest the BP6.Com Seti Farm run under its own SETI account so that we can keep track of it.

"BP6.Com SETI Machine" maybe?
I can see several diffrent ways of dong the farm.

1. We could setup a single unified setifarm account and ask everyone that build farms for the team to use it.

2. The operators of the farms would create accounts for the farms and we could go with a naming systems like "BP6.com setifarm - Operator Billy Bob" and "BP6.com setifarm - Operator Joe Blow". I had a thought of maybe we could keep track of the farm as we build them as well so something like "BP6.com setifarm #1 - Operator Billy Bob" "BP6.com setifarm #5 - Operator Joe Blow"

3. The people operating the farm could just run them under their account. The bad side of this would be someone choosing to leave the team.

Setting up a system that makes sence and that everyone could agree on would prolly be a good idea.

How I would setup things up myself would se something alonge these lines.

1. Setup accounts like setifarm1@bp6.com, setifarm2@bp6.com, setifarm3@bp6.com
2. As people wish to build farms give them the account to use for the farm.

No matter wich way you look at it we are all in a farm of machines working for seti.

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Mon Nov 24, 2003 1:27 am

true

i like hal's idea

except i like the name "bp6farm" or "bp6stack"

im not building a farm, i am building a stack

there is a big difference between the 2

a farm consists of several machine (cases, video cards, harddrives floppies ect)

a stack is nothing but a bunch of motherboards with video cards, some have HDD's and some do not, stacks do not have cases and most times they don't have any drives (maybe a floppy) but a REALLY good stack has nothing.. it is controlled by 1 machine which the other boards boot off of

which is why i want to use a bunch of bp6's and k7s5a's mainly because they are all the same exact thing, and it'd be easy to setup.

EVENTUALLY i'll get this thing underway, i hope to get some mobo's from someone to start, i'll buy the PSU's cause all i'd need are small 100-200W psu's




back to what i was saying originally

HAl has a good idea going, creating multiple accounts and as people build stacs or farms assign them a particular account

OR just have everyone who is running a stack/farm use the same account a provide info on the different stacks and who is operating them
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

alnielsen
Posts: 38
Joined: Wed Jul 24, 2002 10:33 am
Location: Villa Park, IL
Contact:

Post by alnielsen » Mon Nov 24, 2003 9:30 am

I just had a brain fart. Rather than buying hard drives for each machine, buy the 64/128 meg usb ram drives. Access time (w/ usb 2.0) would be faster than a hd. They would be cheeper than a new hd and if you are using Win98, it should fit. Power requirements and heat should be reduced also.
Just a thought.

Dave Rave
G'Day Mate!
Posts: 894
Joined: Thu Sep 26, 2002 4:28 am
Location: Sydney Australia
Contact:

Post by Dave Rave » Mon Nov 24, 2003 9:31 am

you could set a user_info.sah file available for to be pasted into a new seti-cmd directory
otherwise, people will need an email address and a password to log in with

and then they have to log in separate accunts to the bp6 user group

but you also need a 'separate' SetiQ so we can all see the numbers and then we can all hassle the operator when they stop with error 100 ;-)

===========
with this slightly public discussion being somewhat openly visible (I know, voice of doom and all) what operating system should they run ?
with Microsoft licensing and linux being a pain and slow and all
bp6's 3 x dual @ 533
. . . . 1 x dual @ 466
. . . . 1 sngl @ 400
[( 2 x dual xeon 2.4ghz )]
[( 2 x dual xeon 2.66ghz )]
[( 1 x 2.4C ghz )]
[( 1 x 2.4B ghz )]
[( 1 x dual AMD 1800MP )]
[( 1 x P4 1600 )]
[( 1 x 500 ppga )]
3 x piii 866

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Mon Nov 24, 2003 3:59 pm

alnielsen

im only going to be using old 1-5GB hdd's

im not buying new HDD's for each machine
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

HAL6000
SETI Guru
Posts: 246
Joined: Wed Jul 24, 2002 7:11 pm
Location: Bloomfield, NJ U.S.A.
Contact:

Post by HAL6000 » Mon Nov 24, 2003 11:54 pm

I have a dream! and in it I am naked....wait... nevermind that is another dream.

When I have a bit of cash to blow, not any time soon mind you, I am going to get a relay rack to put computers in. I will use NIC's with boot roms to connect to a server and copy that machine work into a ram drive to run. I figure the server going out and backing up the contents of eaches nodes ram drive to their storage folder every 5 minuets or so would be enought in the power went off for a long period of time.

Somethine people building stacks or farm way liek to know about. In my last job I built a stack of test machines. It was 2 Abit ZM6's, 2 celeron 400@450, and 2 7200RPM 20GB westrn digital drives for very one PSU. I built ATX Y cables from 1 foot extensions, that was fun to do let me tell you :roll:

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Tue Nov 25, 2003 12:56 am

one psu for 2 mobo's?


hyperspace you get a chance to go through your old hardware?

right now all i need are mobo's and cpu's

which will prolly be next paycheck before i can look at anything (got a very much needed washer and dryer)

i did manage to pick up 2 ATX 200W psu for $8 a piece

so im on my way woohoo!

i'll get pics once i get the first mobo in it :)

i can't wait!
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

headseed
Posts: 165
Joined: Thu Dec 26, 2002 5:45 pm

Post by headseed » Tue Nov 25, 2003 1:39 am

kuun: Maybe this should go in the classified thread, but I have some brand new el cheapo 400 watt ATX PSUs. The brand is duro. I think their claim of 400 is a little high, but the two I've used have been fine. I can let them go for $10 a pop plus actual shipping by USPS priority from 02861. LMK, if you build newer machines you may need the wattage.

I se you need procs, well, I have a celemine 566 also. I'll check back often, post here if you're interested.

Crunch on! (member of Ars Technica Team Lamb Chop (Seti), Team Prime Rib (Gimps/SoB), Team Vodka Martini (ecc2))
Dual Barton Mobile 1.8ghz
Venice 3000+ @ 2.6ghz
lots of BP6s and two VP6s all apart currently

uallas5
Posts: 26
Joined: Mon Aug 05, 2002 10:09 am
Location: Watertown, MA

Post by uallas5 » Tue Nov 25, 2003 11:30 am

kuun wrote:right now all i need are mobo's and cpu's
kuun, did you need those Cel 366's i mentioned in the other thread? I didn't send them because I didn't think you wanted something that slow.

I also have a Duron 900 or so if you have any Sock. A boards in the stack.

That and a small box of PII 266's & 300's but those wouldn't be worth the electricity $$$$'s :screwy:
"I Know Good From Bad and Where to Get the Refill" - Mr. Harding.

headseed
Posts: 165
Joined: Thu Dec 26, 2002 5:45 pm

Post by headseed » Tue Nov 25, 2003 12:18 pm

kuun, the PSUs are $10 each plus shipping which is exactly what I got them for. I am not making a dime, I just don't need them, and my roommate just moved out, effectively doubling my rent, unless I find some one to move in. This sucks because I own the house (3 family), but I have to pay rent because I own it with my cousin (the aforementioned rommie), and we can't lose out on the rent until the house is paid off - 9 years, 7 months to go.

As far as the 566, I could let it go for $18 shipped USPS priority.

My location is
shipping by USPS priority from 02861
Derek:You may want to check into the dates being given for these posts, it is saying I posted yesterday!!!!!!11oneone

Edit: nevermind on the dates/times, must be fixed/never was broken.
Dual Barton Mobile 1.8ghz
Venice 3000+ @ 2.6ghz
lots of BP6s and two VP6s all apart currently

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Tue Nov 25, 2003 1:14 pm

actually

i'll take all the cpu's you got laying around

the k7s5a's are socket A and i plan to use them with some bp6's

i can use the celeron 366's for when i get my hands on another bp6 they should oc nicely

p2's can turn out at about 30-40 hours a wu, oc'd i can prolly get em down to 24hr/wu

finding p2 mobo's would go as far as a trip to where i work
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

headseed
Posts: 165
Joined: Thu Dec 26, 2002 5:45 pm

Post by headseed » Tue Nov 25, 2003 5:55 pm

uallas5: Where were you when I posted my wanted to buy 2 366s thread? Doesn't anybody just use the unread messages link at the top of the page? :? :x :D

kuun: I take it you are not interested, by the lack of a reply. Oh well, off to the agora, or *shudder* ebay.
Dual Barton Mobile 1.8ghz
Venice 3000+ @ 2.6ghz
lots of BP6s and two VP6s all apart currently

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Tue Nov 25, 2003 10:30 pm

oh heh

sorry i didn't notice your post

im sorry

400 watts and 2 for $10

ok where are you located
lets see what shipping costs will be to chattanooga TN and we'll see what we can do

BTW el cheapo power supplies are not always the worst :P

and as far as the 566 yeah what you want for it?
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

Derek
Site Admin
Posts: 2477
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Wed Nov 26, 2003 12:11 am

headseed wrote:Derek:You may want to check into the dates being given for these posts, it is saying I posted yesterday!!!!!!11oneone

Edit: nevermind on the dates/times, must be fixed/never was broken.
The system time was ahead by a few hours for some reason. I adjusted it and all should be well again. Make sure your BP6.Com profile is set for your time zone so that the board can display the correct post time.

Derek

24seven
IRC Lurker
Posts: 494
Joined: Wed Jul 24, 2002 5:23 pm
Location: Derbyshire UK
Contact:

Post by 24seven » Wed Nov 26, 2003 4:31 am

headseed wrote:uallas5: Where were you when I posted my wanted to buy 2 366s thread? Doesn't anybody just use the unread messages link at the top of the page? :? :x :D
Yeah all the time, infact its been ages since I looked at the forum index. :shock:

Derek
Site Admin
Posts: 2477
Joined: Tue Jul 23, 2002 3:55 pm
Location: Canada
Contact:

Post by Derek » Thu Nov 27, 2003 4:20 pm

kuun: I hope you have a digital camera :) I can't wait to see the stack crunching away for the team :D

It gives us more bragging rights :P

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Sat Nov 29, 2003 4:25 am

yup

i can't wait to get it under way.

just building it will be an awesome experience

i'll have more bragging rights than anyone i know...

Kuun
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

uallas5
Posts: 26
Joined: Mon Aug 05, 2002 10:09 am
Location: Watertown, MA

Post by uallas5 » Wed Dec 10, 2003 7:27 pm

OK kunn, the 2nd shipment is on the way. It's coming from work (Longwood Systems), just so you know.

3 x 266 PII
2 x 350 PII
4 x 366 Cel. socket 370
1 x 800 Duron (unlocked, hits 900 easy)
1 x PII mobo (some Biostar thang from the back o' the closet)
3 x PII HSF's (one may need a new fan)
some SDRAM (one is 32MB PC100, the rest is 66 but can easily do 75 but I can't remember the MB's)
"I Know Good From Bad and Where to Get the Refill" - Mr. Harding.

kuun
Post-O-Matic
Posts: 1566
Joined: Sat Nov 02, 2002 5:26 pm
Location: Tennessee
Contact:

Post by kuun » Wed Dec 10, 2003 8:24 pm

oh wow im gonna get my hands on some 366's

awesome

can't wait

that p2 mobo will be the first to go into service (Assuming it works)

it's not much but all of those CPU's can be made to crunch wu's or sold off to buy another bp6 to stick those celeies on :)

thanks alot mate
!!! WARNING !!!
The following forums: www.bp6.com
are infected with the following VIRUS(s): Kuun.infected.all.posts.Win2K.user

The following IRC servers has been exploited: irc.bp6.com
with the Following Exploit: Kuun.lurks.using.mIRC.v5.82.exploit

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest